رنگ ضد حریق و پوشش نسوز ضد حریق یک متریال بسیار کاربردی در صنایع مختلف است و از آن بهعنوان یک پوشش برای سطوح گوناگون استفاده میشود. سطوحی که با رنگ پوشیده میشوند مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف پیدا میکنند و طول عمر بالاتری خواهند داشت. این پوششهای رنگ ضد حریق، بر پایه سیلیکا بوده که به محض قرار گرفتن در برابر آتش لایهای از عایق زغالی (چار) تولید میکنند که سطح زیرین را در برابر آتش حفظ مینماید.
یکی از مهم ترین کاربرد های استفاده از رنگ ضد حریق، استفاده از آن به عنوان لایه محافظت کننده از چوب است.
یکی از انواع پوششهای ضد حریق، رنگهای ضد حریق و کند سوزهاهستند که آن ها را می توان بهعنوان آخرین دستاوردهای علوم و تکنولوژی نام برد. رنگهای ضد حریق و نیز مانع انتقال حرارت به لایههای زیرین اجسام میگردند. نحوه عملکرد آنها به این صورت است که هنگام حریق در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد پف کرده و تا ۲۰ برابر ضخامت اولیه افزایش حجم پیدا میکند، در این صورت یک حالت زغالی ایجاد میشود که خود نقش عایق را دارد و از انتقال حرارت به سطح زیرین ممانعت میکند.
درنتیجه از رسیدن فلز به دمای نرم شدگی (حدود ۶۰۰ درجه سانتیگراد) جلوگیری میکند.
رنگ ضد حریق به سهولت و در زمان بسیار کوتاه و با ابزارهای مختلف (دستگاه پاشش رنگ ایرلس، قلممو و غلتک) اعمال میگردد و بر روی کلیه سطوح با هر زاویه و شکستگی قابلاعمال هستند.
۱٫ رنگهای پف کننده پایه حلالی، این رنگها یک پوشش پایه حلالی حجیم شونده محافظ در برابر حریق جهت مصارف داخل و خارج ساختمان هست و بهمنظور بالا بردن مقاومتها در برابر حریق در پوشش تیرها و ستونهای فولادی بکار میروند. در این رنگها از حلال برای رقیقسازی استفاده میشود، این نوع رنگ ضد حریق در محیطهای باز و مرطوب بیشتر کاربرد دارد.
۲٫ رنگهای پف کننده پایه آبی
۳٫ پوششهای ضد حریق بر پایه سیمان (ورمیکیولایت)
یکی از انواع پوششهای ضد حریق، رنگهای ضد حریق و کند سوزها بهعنوان آخرین دستاوردهای علوم و تکنولوژی نام برد. رنگهای ضد حریق و نیز مانع انتقال حرارت به لایههای زیرین اجسام میگردند.
نحوه عملکرد آنها به این صورت است که هنگام حریق در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد پف کرده و تا ۲۰ برابر ضخامت اولیه افزایش حجم پیدا میکند، در این صورت یک حالت زغالی ایجاد میشود که خود نقش عایق را دارد و از انتقال حرارت به سطح زیرین ممانعت میکند و درنتیجه از رسیدن فلز به دمای نرم شدگی (حدود ۶۰۰ درجه سانتیگراد) جلوگیری میکند.
در ادامه، بهمنظور آگاهی بیشتر مقایسه مختصری بین موارد فوق به عمل میآید.
فولاد ساختمانی باربر نقطه حرارت خمش (خمیدگی) ۵۰۰-۴۷۰ درجه سانتیگراد دارد و حدود نیمی از مقاومت خود را در دمای ۵۵۰ – ۵۰۰ درجه سانتیگراد از دست میدهد، ازاینرو در مقابل حریق بسیار آسیبپذیر است که عمدتاً نیازمند به مقاومسازی در مقابل حریق هست. طبق جداول ISO و BS 476 فلز آهن در زمان کمتر از ۱۰ دقیقه پس از آتشسوزی به دمای ۴۷۰ درجه میرسد که نقطه خمش فلز آهن است.
با در نظر گرفتن اصل مکانیکی فوق لزوم محافظت اسکلت ساختمانها در برابر حریق بهعنوان مهمترین بخش محافظت غیرعامل همواره میبایست مدنظر کارشناسان و طراحان سازه قرار بگیرد. اجرای پوششهای مقاوم در برابر حریق از متداولترین روشهای محافظت سازه درزمینهٔ مهندسی حریق به شمار میآید.
حداکثر ضخامت این نوع پوشش ضد حریق ۴ میلیمتر هست، این ترکیب دارای میزان بسیار اندکی از مواد فرار بوده
و ترکیبی از خواص با مقاومت بسیار بالا در برابر حریق، ضد خوردگی، عایق حرارت و ضد بخار را دارا هست.
اینگونه عایقهای رنگ ضد حریق بهصورت تک جزئی هست و بهراحتی در حوزههای کاربردی گوناگون قابل استفاده هست.
در پایه آب و بدون بو و دوست دار محیط زیست
قابل اجرا در ضخامت ۲ میلیمتر الی ۳ سانتیمتر
محافظت سازه در مقابل حریق به مدت ۲-۴ ساعت
قابل استفاده بر روی سطوح بتنی و فلزی
پوشش ضد حریق پایه حلالی متورم شونده
پوشش ضد حریق پایه آبی متورم شونده
پوششهای ضد حریق پایه مواد معدنی
برای مشاهده اطلاعات تکمیلی محصول رنگ نسوز سیلیکونی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
رنگ شومینه نسوز و رنگ ضد حریق شومینه
🔴🔴 برای مشاهده اطلاعات تکمیلی محصول رنگ ضد حریق و پوشش نسوز بر روی لینک زیر کلیک کنید:
رنگ ضد حریق و رنگ نسوز سیلیکون
برای خرید رنگ ضد حریق و پوشش نسوز ضدحریق و کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.