rocket
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp46095/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114mfn-opts
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp46095/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114رنگ پلی اورتان چیست: پلی اورتان ها دسته ای از پلیمرهای پر مصرف با خواص عالی هستند. به همین خاطر، طراحان و متخصصان صنایع پوشش دهی به خوبی توان بهره بردای از این ترکیبات را در کاربردهای گوناگون دارند.
انواع رزین پلی اورتان برای نیاز صنایع گوناگون موجود می باشند .نمونه هایی همچون فوم های نرم، فوم های سخت، رزین های تک جزئی و دو جزئی, رزین، رنگ، پوشش و… در دنیا شناخته شده است و در صنایع مختلف و متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد های رنگ و رزین پلی اورتان : یکی از کاربریهای رزین پلی اورتان استفاده از آن به عنوان پوشش محافظ برای چوب و کف پوش میباشد. رزین های پوششی پلی اورتان دارای مقاومتهای مکانیکی بالا و انعطافپذیری مناسب در برابر تنشهای محیطی بوده به همین دلیل احتمال بروز ترک خوردگی در چوب و کف پوش های پلی اورتان بسیار کم میباشد.
پلی یورتان را همچنین میتوان به عنوان لایه محافظ کفهای بتنی یا فلزی در برابر عوامل جوی مورد استفاده قرار داد. رزین پلی یورتان در ضخامتهای بالای هزار میکرون قابلیت ایجاد سطحی با نمای صیقلی و دکوراتیو و مقاوم در برابر اشعه خورشید، عایق کامل رطوبت و مقاومت سایشی مناسب را دارا میباشد، از این رو این نوع از رزین های پوششی به عنوان پوششهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگ های پلی اورتان به منظور پوشش سطوح چوبی مورد استفاده قرار می گیرد . رزین پلی اورتان با ایجاد یک لایه محافظ بر روی سطح چوب , آنرا در برابر عوامل مکانیکی ماند خراش, سایش و همچنین عوامل محیطی نظیر رطوبت , اشعه خورشید و …. مقاوم می سازد.
رزین های پلی اورتان چوب به دو دسته پایه آب و پایه روغنی تقسیم می شوند. رزین پلی اورتان چوب پایه آب و پایه روغن در نحوه اجرا و کاربرد ها با هم تفاوت هایی دارند.
انتخاب نوع صحیح پلی اورتان در نتیجه نهایی پوشش مورد نظر تاثیر زیادی دارد و انتخاب نوع رزین پلی اورتان به نوع سطح چوبی و اولویت های شما برای پوشش سطح بستگی دارد.
رزین های پلی اورتان بر پایه آب برای پوشش کامل به اعمال 3 الی 4 لایه نیاز دارند .مدت زمان خشک شدن کامل رزین های پلی اورتان پایه آب بر روی چوب بسیار سریع تر از نوع پایه روغن آنهاست.
رزین های پلی اورتان پایه آب بوی کمی دارد به همین جهت می توانند گزینه مناسبی برای پوشش کفپوش های داخل منازل مسکونی و پروژه های مشابه باشند .
رزین پلی اورتان پایه آب کاملا شفاف بوده و تغییری در رنگ چوب ایجاد نمی کند , به همین علت اگر به حفظ رنگ طبیعی چوب سطح مورد نظر تاکیید دارید بهتر است ار رزین های پلی اورتان چوب پایه آب استفاده کنید .
نکته : رنگ رزین پلی اورتان پایه آب شیری رنگ است و بعد از اعمل و خشک شدن کاملا شفاف می شود.
از معایب اصلی رزین های پلی اورتان پایه آب می توان به موارد زیر اشاره کرد :
رزین پلی اورتان بر پایه روغن می تواند یک پوشش ضخیم و مقاوم برای سطح چوب باشد . برای ایجاد یک لایه محافظ برای پروژه مورد نظر کافیست 2الی 3 لایه از رزین پلی اورتان را بر روی سطح چوب اعمال کنید که این امر در کیفیت پوشش نهایی پروژه حاوز اهمیت می باشد.
رزین پلی اورتان بر پایه روغن می تواند یک انتخاب عالی برای پروژه هایی باشد که در آنها از چوب هایی با رنگ روشن مانند بلوط استفاده شده است , زیرا با ایجا یک رنگ گرم و کهربایی بافت چوب را جذاب تر نیز می کند .
رزین های پلی اورتان پایه روغن مدت زمان بیشتری برای خشک شدن لازم دارند به همین خاطر علاوه به بر تاثیر در روند انجام کار احتمال جذب آلودگی و غبار در پوشش پس از اعمال بر روی پروژه افزایش می یابد.
از دیگر معایب رزین های لی اورتان پایه روغن می توان به ایجاد خطوط قلمو بر روی سطح اشاره کرد که در ظاهر پروژه تاثیر دارد .
پس از آماده شدن سطح چوب می توانید رزین پلی اورتان را بر روی آن اعمال کنید . نحوه اجرای رزین پلی اورتان به سطح مورد نظر و رزین انتخابی شما بستگی دارد .
رزین های پلی اورتان در چند لایه بر روی سطح اعمال می شوند لذا برای جلوگیری از ایجاد حباب و پوسته شدن بعد از اعمال, هر لایه چند ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارد سپس لایه بعدی اجرا می شود.
می توانید در صورت تمایل رزین را با کمی حلال رقیق کنید. از یک قاموی با کیفیت اسنجی و یا با موهای نرم و ظریف استفاده کنید تا رد قلمو بر روی رزین نماند .
نکته : قلمو های اسفنجی برای سطوح صاف مناسب هستند و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اجرا از پد اسفنجی و یا یک برس نرم استفاده کنید و مانند رزین پایه روغن به آرامی آنذا بر روی سطح چوب اعمال کنید .توجه داشته باشید که بعد از اعمال لایه اول به سطح زمان دهید تا خشک شود سپس به زدن لایه های بعدی به همین ترتیب ادامه دهید .
تعداد لایه های مناسب برای اجرای پوشش به سطح شما بستگی دارد مثلا برای پوشش کفپوش های چوبی لازم است لایه های بیشتری اعمال کنید.
آماده سازی سطح مورد نطر در تمامی پروژه ها در نتیجه نهایی تاثیر زیادی دارد اما در برای اعمال پلی اورتان بر روی چوب به دلیل شفافیت پوشش اهمیت این موضوع دو چندان می شود .
سطح چوب مورد نظر را به کمک سمباده کاملا پرداخت کند تا صیقلی و یکدست شود .براده های جوب و خاک ها را به کمک کمپرسور باد , جاروبرقی و یا حتی یک دستمال مرطوب و هر روش موثر دیگیر به خوبی پاک کنید تا هیچ آثاری از براده و غبار بر روی آن باقی نماند .
توصيه می گردد از استنشاق مداوم بخارات حلال اين رنگ در فضاهای بسته خودداری نموده و حتی الامکان از لوازم ايمنی مناسب استفاده و در صورت تماس با پوست و چشم با آب زياد شستشو گردد اين رنگ اشتعال زا بوده و بايستی از حرارت، جرقه و شعله دورنگه داشته شود.
معرفی و آموزش انواع رزین پلی یورتان
پیشنهاد میشود برای آشنایی با انواع رزین های پلی اروتان برای استفاده های مختلف اعم از پلی اورتان برای: