rocket
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp46095/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114mfn-opts
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp46095/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114رزین اکریلیک ترموپلاست : این رزین ها هموپلیمر یا کوپلیمر استرهای اسید آکریلیک و یا اسید متاکریلیک هستند و به این دلیل که منومر های آکریلیک و متاکریلیک امتزاج پذیری بالایی دارند به هر نسبتی کوپلیمراز میشوند. رزین آکریلیک ترموپلاست شباهت های زیادی با رزین ترموست دارد اما بر خلاف رزین ترموست گروه فعال ندارند،وزن مولکولی بالایی داشته و از طریق مکانیزم تبخیر حلال خشک و سخت میشوند.در ادامه به بررسی رزین انواع آن و خاصیت های آن میپردازیم.
پلیمر های ترموپلاستیک یا گرمانرم با افزایش دما و بدون تغییرات شیمیایی ذوب میشوند.این پلیمر ها به دفعات ذوب و دوباره جامد میشوند.این پلیمر ها در حالت مذاب همچون مایعات جاری شده و به همین دلیل با پلیمر هایی که اتصالات عرضی دارند متمایز هستند.این رزین ها از زیباترین محصولاتی هستند که در اکثر صنایع برای تولید ملزومات استفاده میشوند.
رزین به معنای صمغ است و برخی از پلیمر ها به دلیل غلظت و ویسکوزیته که مانند شیره درختان است به این نام شناخته میشوند.شیره و صمغ با حالت مایع از تنه درخت خارج میشود اما در مجاورت هوای بیرون سخت میشود.این صمغ بوی تندی داشته و حشرات مزاحم را از درختان دور میکند.
رزین های اکریلیک محصول پلیمریزاسیون اسید های اکریلیک،متاکریلیک و مشتقات آنها هستند و تفاوت اسید متاکریلات و اسید اکریلیک در این است که در اسید متاکریلیک گروه متیلی به جای اتم هیدروژن کربن،اکریلات وجود دارد.این رزین ها به دو نوع ترموپلاست و ترموست تقسیم میشوند.
مطلب پیشنهادی:
رزین طبیعی در طبیعت و از تنه درختان به دست می آید.رزین طبیعی با ایجاد سوراخ بر تنه ی درخت با غلظت بالا از آن خارج میشود و قابل استفاده است.
رزین مصنوعی از ترکیب کردن چند ماده شیمیایی متفاوت ساخته میشود.اسیدفوماریک،گلیسیرین و اسید های تک عاملی از روغن ها و اسید های چربی هستند که در ترکیب رزین مصنوعی به کار میروند.
از رزین های اکریلیک ترموپلاست میتوان به
پلی اتیلن،پلی پروپیلن،پلی آمید و پلی اتیلن ترفتالات،پلی کربنات، پلی استایرن و پلی لاکتیک اسید اشاره کرد.
پلی اتیلن ساختار ساده ای دارد و ساده تر از تمامی پلیمر های تجاری است.یک مولکول پلی اتیلن از زنجیره ی بلندی از اتم های کربن ساخته شده که به هر یک از آنها دو اتم هیدروژن چسبیده است.پلی اتیلن در صنعت بسته بندی،مواد غذایی،ظروف و.. کاربرد دارد.به طور کلی بیشتر محصولات پلاستیکی از این ماده ساخته شده اند.
پلی پروپلین یک پلیمر ترموپلاست است که کاربرد های آن در بسته بندی غذایی،صنعت نساجی،تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی و ساخت اجزای خودرو است.این پلیمر در مقایسه با سایر پلیمر ها نسبتا ارزان تر و مقرون به صرفه بوده،وزن مخصوص و سبک و انعطاف پذیری بالایی دارد.
پلی آمید از ترموپلاست های نیمه کریستالی است و زنجیره های ماکرومولکولی آن بر پایه دو نوع مونومر تشکیل شده است.این پلیمر در حالت عادی شیری رنگ بوده اما رنگ پذیر نیز میباشد.از ویژگی های برجسته این پلیمر میتوان به نیمه کریستال بودن،قابل اشتعال بودن،جذب رطوبت بالا و انعطاف پذیری بالای آن اشاره کرد.
پلی اتیلن ترفتالات یا پت PET یک رزین پلی استر ترموپلاستیک است که بر اساس ویسکوزیته تقسیم بندی میشود.کمترین ویسکوزیته 0.75و بالاترین حد ویسکوزیته 0.9 و یا بالاتر است.این پلیمر غیر قابل شکستن و بی رنگ است.همچنین وزن پایینی داشته و در دسته پلیمر های شفاف قرار میگیرد.
پلی کربنات ماده ی شفاف و سختی است که در بخش های مختلف به عنوان شیشه استفاده میشود.ورق های پلی کربنات دارای تنوع بسیار بالایی هستند به همین دلیل از آنها برای سازه های مختلف و در جوار هر نوع مصالح ساختمانی میتوان استفاده کرد.تنوع رنگی که در این ورق وجود دارد قابلیت سایه پذیری و عبور نور را 35 تا 82 درصد امکان پذیر میکند و از نظر هماهنگی با رنگ سایر مصالح گستردگی بالایی دارد.
پلی استایرن از خاص ترین زنجیره های شیمیایی در صنعت پتروشیمی بوده و از مونومر ای استایرن ساخته میشود.مهمترین کاربرد پلی استایرن در ظروف پلاستیکی یک بار مصرف میباشد که به دلیل شفافیت و تراکم بالا مورد استفاده قرار میگیرد.همچنین به دلیل مقاومت بالا در ساخت اکثر لوازم بهداشتی و ورزشی نیز کاربرد دارد.
پلی لاکتیک اسید که به عنوان یک پلی استر ترموپلاستیک طبقه بندی شده از طریق دو فرایند چگالش و پلیمریزاسیون ساخته میشود.اما رایج ترین روش پلیمریزاسیون است.از مهمترین ویژگی های آن این است که تا نقطه ذوب گرم شده،سرد میشوند و سپس بدون تخریب مجددا گرم میشوند.این پلیمر با محیط زیست سازگار بوده و استحکام و مقاومت بالایی در برابر دما های بالا و پایین دارد.
امروزه برای ساخت کالاهای مقاوم و با انعطاف پذیری بالا مانند:ساخت آکواریوم ها،وان های حمام،لاستیک و ماسک ها از این پلیمر استفاده میشود.همچنین از دیگر کاربرد های آن میتوان به تولید رنگ های استخری،رنگ نمای خارجی ساختمان و تولید رنگ های ترافیکی سرد اشاره کرد.
از نظر کاربرد رزین های اکریلیک ترموپلاست برای ساخت رنگ های ترافیکی و استخری استفاده میشوند در حالی که رزین اکریلیک ترموست مناسب زین پوشش های خودرو و پوشش سطوح پلاستیکی است.
ترموپلاست ها از طریق تبخیر حلال خشک شده و تشکیل فیلم میدهند.ترموست ها با عوامل فعال که در زنجیره پلیمری خود دارند قابلیت واکنش با عوامل فعال دیگر مثل ایزوسیانات و ملامین ها را داراست و در کوره پخت میشود.
ترموپلاست ها دارای طول زنجیر بلند و وزن مولکولی ابلا هستند در حالی که در ترموست ها زنجیر بسیار کوتاه تر است.
ترموپلاست ها در برابر حرارت زیاد ذوب شده و زمانی که در قالب ریخته شوند شکل قالب را به خود میگیرند.اما ترموست ها به دلیل سختی که دارند در برابر حرارت زیاد شکننده هستند.
پلیمر ها از سه روش قالب گیری تزریقی،بیرونی و ریخته گری ساخته میشوند.هر سه روش در دمای پایین تر از دمایی که برای شکل دهی به استیل لازم است شکل میگیرند.قالب گیری به دو روش قالب گیر تراکمی و تزریقی تقسیم بندی میشود.
در این روش برای شکل دادن به پلیمر ذوب شده از گرما و فشار استفاده میشود.این روش بیشتر برای رزین های ترموست به کار گرفته میشود زیرا نمیتوانند ذوب شوند و پلیمر شاخه ای است.
در روش قالب گیری تزریقی پلیمر ذوب شده در قالب حفره ای بسته فشرده میشود.این روش مختص پلیمر های ترموپلاستیک است.برای اینکار یک تلمبه هیدرولیکی برای فرستادن پلیمر به قالب به کار گرفته میشود.قالب تزریقی بسیار سریع تر از قالب گیری تراکمی انجام میشود.
این پلیمر را باید در ظرف های بسته بندی اولیه و در محیط های سرپوشیده نگهداری کرد.دمای حداقل محیط نگهداری باید 26-5 درجه سانتی گراد باشد.اگر این شرایط برای نگهداری از این پلیمر فراهم باشد میتوانید به مدت 8 تا 9 ماه این رزین را نگهداری کنید.
به طور کلی رزین های ترموپلاست کاربرد های گسترده ای دارند . ترموپلاست ها در صنایع رنگ و پوشش , برای مثال رنگ های نما , استخر و… بسیار پر کاربرد هستند .
رزین های ترموپلاست در بربار حرارت ذوب می شوند . با توجه به عدم شکنندگی آنها , پس از ذوب شدن قابلیت قابلگیری را دارند .